in

Tuned – Matt Farah test een BMW M6 GT3 raceauto

De BMW M6 GT3 debuteerde begin dit jaar tijdens een algemene VLN-test op de Nordschleife. Sindsdien is de nieuwe raceauto van BMW ingezet in diverse GT3-klasses over heel de wereld, en zelfs tijdens een hillclimb in Osnabrück.

Hoewel we de M6 GT3 diverse malen in actie hebben gezien en de specs inmiddels kunnen dromen (4.4-liter twin turbo V8 – 585 pk – 1300 kg) willen we graag nog weten hoe het is om zo’n raceauto te besturen. Dat zouden we graag zelf willen ervaren maar aangezien BMW ons niet uitnodigt voor een test zit er niets anders op dan te luisteren naar wat Matt Farah te vertellen heeft over deze auto.

Matt kruipt eerst achter het stuur van een 2017 M6 die getuned is door Turner Motorsport om alvast aan het circuit te wennen. Vervolgens mag hij achter het stuur plaatsnemen van de GT3-bolide.

Video: BMW M6 GT3 Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

nordschleife-crashes-fails-2016-part-1

Nordschleife Crashes & Fails 2016 – Part 1

kapotte-ferrari-in-de-flank-geramd-door-ligier-lmp3-750x420

Kapotte Ferrari in de flank geramd door Ligier LMP3