in

Tuned – Mitsubishi Evo X

De Mitsubishi Evo X is dankzij de zeer slimme aandrijflijn een perfecte circuitauto voor beginners en gevorderden. Het vierwielaandrijving systeem geeft direct vertrouwen en heeft veel grip onder alle omstandigheden. Het systeem is volgens Matt Farah zo goed dat je 40.000 dollar betaalt voor wat er onder de carrosserie zit, niet voor de carrosserie of het interieur want dat vindt hij namelijk verschrikkelijk. Smaken verschillen zullen we maar zeggen want zo slecht vinden wij de ‘looks’ van de Mitsubishi Evo X niet.

Ryan Gates racet al jaren in Evo’s en besloot de Mitsubishi Evo X nog verder te verbeteren. Een auto waarmee je nog harder over het circuit kunt knallen maar waarmee je ook rustig terug naar huis kunt rijden. Deze Evo X heeft 360 pk op de wielen, dat is iets meer dan het standaard model maar niet schrikbarend veel. Het gaat voornamelijk om de wegligging en die test Matt Farah op Monticello Motor Club in New York.

Wat hebben jullie liever, een bizar snelle Evo in een rechte lijn, of een Evo met een goede wegligging zoals deze auto van Ryan Gates?

Video: Tuned Mitsubishi Evo X

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Switzer Goliath pakt snelheidsrecord Nissan GT-R

Switzer Goliath pakt snelheidsrecord Nissan GT-R

Zeven Redenen Waarom Je Een E46 M3 Moet Hebben

Zeven Redenen Waarom Je Een E46 M3 Moet Hebben