in

Tunnel Run: Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Met een 6,5-liter atmosferische V12-motor van Cosworth, jankt deze Aston Martin Valkyrie AMR Pro met 11.000 tpm door de 3.2 kilometer lange Catesby tunnel. Een oorverdovende symponie!

In deze nieuwe serie van Top Gear, genaamd Tunnel Run, stapt The Stig achter het stuur van een luidruchtige auto en rijdt vervolgens vol gas door een tunnel zodat wij kunnen genieten van het geluid.

Afgezien van de twaalfcilinder en de koplampen, heeft de AMR Pro niets gemeen met de straatlegale Valkyrie die onder andere in de garage pronkt van Max Verstappen. De geheel uit koolstofvezel opgetrokken carrosserie is 26 cm langer gemaakt en de wielbasis werd met 38 cm vergroot. De spoorbreedte is voor met 9,6 cm toegenomen en achter met 11,5 cm. Met 1.000 pk uit de 6.5-liter atmosferische V12 Cosworth-motor is de AMR Pro iets minder krachtig dan de straatlegale Valkyrie, die ook nog over een elektromotor beschikt. Maar omdat dit een full blown raceauto is weegt de AMP Pro zo’n 150 kg minder en genereert hij twee keer zoveel downforce dan de straatauto.

Presentatrice Becky Evans vertelt ons meer over de Valkyrie AMR Pro, waarna The Stig laat horen hoe deze geweldige V12 in actie klinkt.

Video: Tunnel Run: Aston Martin Valkyrie AMR Pro

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Gestolen Volkswagen Beetle op de vlucht voor Politie

Gestolen Volkswagen Beetle op de vlucht voor Politie

Mega crash Mini Challenge op Circuit Vallelunga

Mega crash Mini Challenge op Circuit Vallelunga