in

Chris Harris stapt nogmaals in de Aston Valkyrie AMR Pro

Nadat Chris Harris voor Top Gear een item met de Aston Martin Valkyrie had gefilmd, bleek dat het Bahrein International Circuit nog twee uur geopend was. Met de AMR Pro tot zijn beschikking hoef je niet te raden wat hij deed, trappen met die V12!

Afgezien van de twaalfcilinder en de koplampen, heeft de AMR Pro niets gemeen met de straatlegale Valkyrie. De geheel uit koolstofvezel opgetrokken carrosserie is 26 centimeter langer gemaakt en de wielbasis werd met 38 centimeter vergroot. De spoorbreedte is voor met 9,6 cm toegenomen en achter met 11,5 cm. Met 1.000 pk uit de 6.5-liter atmosferische V12 Cosworth-motor is de AMR Pro iets minder krachtig dan de straatlegale Valkyrie, die ook nog over een elektromotor beschikt. Maar omdat dit een full blown raceauto is weegt de AMP Pro zo’n 150 kg minder en genereert hij twee keer zoveel downforce dan de straatauto.

De 40 gelukkige klanten die een Valkyrie AMR Pro gekocht hebben kunnen met hun circuitspeeltje terecht op door Aston Martin georganiseerde track days. Daar zullen ze bijgestaan worden door een team van monteurs, engineers en professionele coureurs als Nico Hulkenberg. Die overigens vond dat de auto iets te veilig stond afgesteld toen hij ermee reed.

Of Chris Harris die mening deelt zie je hieronder. Vergeet niet de ondertiteling aan te zetten, want je hoort Chris amper boven de V12 uit.

Video: Chris Harris stapt nogmaals in de Aston Valkyrie AMR Pro

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW dragrace

BMW M4 racet tegen getunede BMW 430d

Tesla Model S rijdt ondersteboven

Tesla Model 3 rijdt ondersteboven dankzij enorme spaakwielen