in

Nico Hulkenberg flat out in de Valkyrie AMR Pro

De Aston Martin Valkyrie AMR Pro is bezig aan een tour over de wereld. We zagen de 1.000 pk sterke circuitauto al in actie op op het Sakhir Circuit in Bahrein en op Laguna Seca in de Verenigde Staten. Nu is exemplaar 002 terug in Europa en mag YouTuber MrJWW mee voor een rondje Silverstone met Nico Hulkenberg.

Toen de Valkyrie AMR Pro in 2018 gepresenteerd werd werkte Red Bull-ontwerper Adrian Newey nog aan dit circuitspeeltje voor de allerrijksten. Er gingen claims rond, mede gevoed door Red Bull en Aston Martin, dat de AMR Pro net zo snel zou zijn als een Le Mans-prototype en misschien zelfs wel net zo snel als een F1-auto. Omdat de auto niet hoefde te voldoen aan alle regeltjes van de FIA.

Ruim vier jaar later blijkt dat dit statement toch iets overtrokken is. Nico Hulkenberg legt in deze video uit dat een Formule 1-auto toch echt van een andere categorie is. Als voorbeeld noemt hij Copse Corner, waar een F1 met 280 km/h doorheen gaat zonder te liften. De AMR Pro moet remmen en neemt de bocht met 209 km/h.

Desalniettemin is de Valkyrie AMR Pro het snelste circuitspeeltje dat je kunt kopen, buiten een oude F1-auto. Volgens ‘Hulk’ is de Aston naar zijn mening iets te veilig afgesteld, maar dat is logisch aangezien de 40 gelukkige klanten over minder talent zullen beschikken dan Hulkenberg.

Video: Nico Hulkenberg flat out in de Valkyrie AMR Pro

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

man redt kind op het laatste moment

Man redt overstekend kind op het laatste moment

Audi Sport Quattro van LCE Performance aan het werk op de 'Ring

Audi Sport Quattro van LCE Performance aan het werk op de ‘Ring