in

Twee AMG DTM-auto’s ontmoeten elkaar op het circuit

Was vroeger alles beter? Dat ligt eraan hoe je het bekijkt, qua prestaties niet maar qua charme waarschijnlijk wel. Neem deze vergelijking van Mercedes-AMG, de 190E 2.5-16 Evolution II vind ik een veel gavere DTM-auto dan de huidige C63 AMG DTM maar kan qua prestaties uiteraard niet tippen aan het nieuwe model.

In een rechte lijn is de 4.0-liter V8-motor veel te krachtig voor de 2.5-liter viercilinder en die challenge wint het 2017-model dan ook. Maar de volgende challenge wordt verrassend gewonnen door het oude model. De koolstof-keramische remmen van de nieuwe raceauto zijn weliswaar veel beter dan de remmen van bijna drie decennia geleden, maar ze hebben veel warmte nodig om te functioneren en als ze niet op temperatuur komen zijn ze compleet waardeloos. Zoals gedemonstreerd wordt.

Tijdens de laatste challenge, wegligging, heeft de C63 AMG DTM uiteraard geen kind aan de 190E. In optimale omstandigheden zou het gewoon 3-0 geworden zijn voor de hedendaagse DTM-auto. Maar toch vraag ik me af, was DTM vroeger niet leuker?

Video: Twee AMG DTM-auto’s

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Kamaz Truck

10 Ton Kamaz Truck springt 37 meter ver

Volkswagen-Arteon-Review

Volkswagen Arteon Review