in

Twin Engine Toyota Starlet is een 1.100 pk driftmonster

De Toyota Starlet is een auto die je normaliter niet op Autostrada.TV ziet, tenzij het een flink opgefokte Starlet is zoals dit exemplaar van Roger Håland.

De Noor wilde een auto in Pike’s Peak-stijl bouwen voor de Gatebil-evenementen en is een echte liefhebber van Toyota’s. Dus sneed hij een 3e generatie MR2 Turbo-chassis doormidden en deed vervolgens hetzelfde met een Celica GT4. Toen de twee auto’s eenmaal doormidden waren, laste hij de voorste helft van de Celica aan de achterste helft van de MR2. Met twee motorcomparimenten had Roger nu plaats voor twee dwarsgeplaatste 2.2-liter turbomotoren aan beide uiteinde.

Beide motoren hebben hun eigen versnellingsbak die met elkaar verbonden zijn via één schakelpook. Bij 1.8 bar turbodruk leveren de motoren een gezamenlijk vermogen van 1.100 pk en 1.300 Nm koppel. Roger verbond en verstevigde vervolgens het chassis met een rolkooi en liet uiteindelijk de carrosseriepanelen van een Starlet erop vallen.

We kunnen hier dus niet echt van een Starlet spreken, meer een Frankenstein Toyota. Maar wel één die bandenverslindende vierwieldrifts uitvoert zoals je hieronder kunt zien.

Video: Twin Engine Toyota Starlet is een 1.100 pk driftmonster

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Max Verstappen doet donuts met de Honda CR-V Hybrid Racer

Max Verstappen doet donuts met de Honda CR-V Hybrid Racer

Ferrari 296 GTB vs Ferrari SF90

Ferrari 296 GTB vs Ferrari SF90