in

Twin Supercharged Aston Martin V12 Vantage debuteert in Formula Drift

Formula Drift is de hoogst aangeschreven driftcompetitie ter wereld met de beste coureurs en de meeste brute driftauto’s. Op de deelnemerslijst staan auto’s als de Ford Mustang, Nissan 370Z, Toyota Corolla, Toyota Supra, BMW M3 en andere sportauto’s. Supercars zie je logischerwijs amper in het Formula Drift-veld, te duur in aanschaf en te weinig onderdelen voor driften in omloop, maar er zijn teams die de gok nemen.

Sinds een aantal jaar rijdt Federico Sceriffo met een Ferrari 599 GTB in Formula Drift en Dean Kearney gebruikt al lange tijd een Dodge Viper. Daar kwam afgelopen weekend een nieuwe supercar bij, een Aston Martin Vantage gerund door Heart of Racing voor Darren Kelly.

Het is een van de coolste nieuwkomers dit seizoen en een uniek project. Hoewel mechanische problemen Kelly en de Aston er uiteindelijk van weerhielden om de top 32 te halen op zondag, is het al een prestatie op zich dat de supercar in actie kwam. Vijf dagen voor het event zat er niet eens een motor in!

Kelly’s Aston Martin begon zijn leven als een GT4-raceauto en werd met specifieke onderdelen omgebouwd tot driftauto. “We had to create the steering kit, the geometry kit for the rear, and all the suspension and everything had to be built from scratch because none of that stuff would transition from the GT4 car,” aldus Kelly. De voorste panelen zijn afkomstig van een Vantage GT3, die veel breder is aan de voorkant waardoor er ruimte ontstaat voor de enorme stuuruitslag.

De standaard twin turbo V8-motor werd vervangen door een 6.0-liter V12-motor met twee superchargers! Op dit moment levert de twaalfcilinder een matige 700 pk, wat bij lange na niet genoeg is voor Formula Drift. Tijdens de volgende ronde in mei moet de motor echter 1.000 pk leveren, door een nieuwe krukas en stroker kit die de inhoud van de V12 vergroten naar 6.8-liter!

Voor nu is het belangrijk dat Darren en Heart of Racing meters maken met de Aston Martin. Dat was voor de eerste ronde van Formula Drift in Long Beach niet mogelijk omdat de auto nog simpelweg niet klaar was. De drifts zijn dus nog niet zo spectaculair, maar het geluid zeker wel!

Via: The Drive

Video: Twin Supercharged Aston Martin V12 Vantage

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Saab 9000 turbo 16

Op de Rollenbank – Saab 9000 Turbo 16

Ford Bronco maakt sprong van 33 meter

Ford Bronco maakt sprong van 33 meter