in

Twin Turbo Alfa Romeo 75 is uniek in de Driftsport

In de driftsport zie je meestal dezelfde auto’s, BMW’s, Nissan’s, Toyota’s, soms een Ford maar dan heb je het ook wel gehad. Drifter Margaritis Katsanidis uit Griekenland besloot iets anders te bouwen, een Alfa Romeo 75 met een Twin Turbo V6-motor.

De Alfa Romeo 75 werd van 1985 tot 1992 geproduceerd met als topmodel de 3.0 V6 QV uit 1990, die had 192 pk op de achterwielen en sprintte in 7.6 seconden naar 100 kilometer per uur. Uiteraard heeft Margaritis Katsanidis de motor flink opgevoerd maar wij konden helaas geen specificaties vinden, wel lazen we op de Linkedin-pagina van de Griek dat dit de enige Alfa Romeo is waarmee gedrift wordt. Of dat echt zo is betwijfel ik, maar uniek is hij zeker!

In onderstaande video zie je de Alfa 75 aan het werk, luister toch eens naar dat geluid van die Italiaanse V6, prachtig.

Video: Twin Turbo Alfa Romeo 75 Drifting

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De RaptorTRAX is het ideale vervoermiddel voor wintersporters

De RaptorTRAX is het ideale vervoermiddel voor wintersporters

Nieuwe Porsche 911 GTS Modellen

Nieuwe Porsche 911 GTS Modellen