in

Twin Turbo Huracán haalt zonder moeite 363 km/h op Autobahn

Een Lamborhini Huracán Performante is zonder twijfel een zeer snelle supercar, maar een twin turbo Huracán is werkelijk buitenaards!

Deze Huracán Performante is gebouwd en getuned door B Tuning, RS Engineers en LCE Performance en zoals AutoTopNL ons laat weten zijn er drie verschillende rijmodi voor de twin turbo 5.2-liter V10-motor. De ’tamme’ rijmodus levert 850 pk terwijl de mid-level modus het vermogen boost tot 1.100 pk. In Corsa-modus levert de tiencilinder zijn volledige vermogen, van 1.250 pk en 1.100 Nm koppel.

Als het gaspedaal naar de bodem gaat is de acceleratie zoals gezegd buitenaards. Nul tot honderd kilometer per uur wordt in deze video niet gemeten, maar de Draggy GPS app meet 100 – 200 km/h in 3,21 seconden. De op één na snelste tussensprint ooit getest door AutoTopNL. Vervolgens duurt het slechts 6,18 seconden om van 200 km/h naar 300 km/h te blazen.

Na deze tussensprints probeert AutoTopNL de topsnelheid van de Lamborghini Huracán Performante te bereiken op de Duitse Autobahn. Met de rechtervoet vol naar beneden bereikt de Lambo in de zevende versnelling een kortstondige snelheid van 363 km/h volgens de digitale snelheidsmeter. Volgens de GPS blijkt de snelheid rond de 341 km/h te liggen.

De acceleratie oogt zo gemakkelijk, als er nog een 8e versnelling zou zijn dan zou de Lamborghini misschien zelfs wel 400 km/h halen.

Video: Twin Turbo Huracán haalt 363 km/h op Autobahn

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Red Bull RB1 vs Red Bull RB20

Red Bull RB1 ontmoet Red Bull RB20 op Silverstone

Rijtest van de ABT XGT R8

Rijtest van de ABT XGT R8