in

UGR Lamborghini haalt 417 km/h op de halve mijl

Exact een jaar geleden verbrak de 3000 pk sterke Nissan GT-R van Extreme Turbo Systems het halve mijl record van Underground Racing. Gozilla behaalde een snelheid van 408 km/h op de halve mijl met stilstaande start. Gisteren pakte Underground Racing de titel terug, met een tot het uiterste getunede Lamborghini Huracán die 417 kilometer per uur haalde!

Ook tijdens Pikes Peak Airstrip Attack 2018 streden ETS en UGR om het wereldrecord op de halve mijl. Beide auto’s hebben naar verluid rond de 2.500+ pk, het werkelijke vermogen is topgeheim, en tractie was de grootste uitdaging voor deze machines. Minder wielspin en wind in de rug bleken uiteindelijk de doorslaggevende factoren te zijn voor de tijd van de UGR Lamborghini; 417.89 km/h in 13.3 seconden. Ongelooflijk!

Om deze prestatie nog even in perspectief te zetten, de Bugatti Chiron heeft 32 seconden nodig om 400 km/h te halen. Deze machine accelereert dus ruim twee keer zo snel!

Video: UGR Lamborghini haalt 417 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan R33 GT-R Spin Nordschleife

Deze Nissan R33 GT-R crasht niet op de Nordschleife

Honda Civic Type R Spa-Francorchamps

Honda Civic Type R is de snelste FWD op Spa-Francorchamps