in

The Ultimate Pastor Maldonado Crash Compilation

Pastor Maldonado is het schoolvoorbeeld van een ‘pay driver’, hij brengt enorm veel sponsorgeld met zich mee (naar verluidt 40 miljoen) en dat is de hoofdreden dat teambazen hem contracteren. Hij kan overigens best autorijden, met een titel in de GP2 en overwinningen in de World Series by Renault als bewijs. Maar Pastor heeft ook het aangeboren talent om altijd op het verkeerde moment op de verkeerde plaatst te zijn en dan ook nog eens de verkeerde keuze te maken.

Sommige analisten vergelijken hem met Andrea de Cesaris, de Italiaan die van 1980 tot 1994 Formule 1 reed en de bijnaam Andrea de Crasheris kreeg. Bij vlagen erg snel maar ook erg onstuimig, overigens werd de Italiaan later in zijn carrière wel wat rustiger en betrouwbaarder. Het is te hopen dat Pastor dezelfde weg bewandeld want in 2014 heeft hij zich niet van zijn beste kant laten zien. Natuurlijk, de Lotus E22 was een dramatische auto maar teamgenoot Grosjean haalde niet van die rare stunts uit.

In onderstaande video, genaamd ‘Maldonator’, zien we de ergste crashes en raarste fratsen van Pastor Maldonado uit zijn GP2 en F1-carrière. Maar natuurlijk ook dat ene weekend in 2012 in Spanje, toen hij onverslaanbaar was.

Video: Maldonator

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Japanse Hillclimb op de beroemde Mazda Turnpike

Japanse Hillclimb op de beroemde Mazda Turnpike

Subaru WRX trekt een politieauto uit de sneeuw

Subaru WRX trekt een politieauto uit de sneeuw