in

Ultra-realistische vering op een RC Oldsmobile Dynamic 88

Springende en dansende auto’s kennen we vooral uit videoclips, ze heten lowriders. In de wereld van lowriders is het heel gewoon dat de hydraulische vering wordt gebruikt om de auto op zijn plaats te laten springen en dansen.

Dimitar Tilev moet geïnspireerd zijn geraakt door deze beelden want hij bouwde zelf deze radiografisch bestuurbare Super Scale Active Suspension Oldsmobile Dynamic 88. Elke draagarm werd voorzien van een eigen servo, die de auto naar links en recht en op- en neer kan laten bewegen. Een snelheidssensor meet de beweging en voedt de data in een zelf geprogrammeerde Arduino-chip, die de servo’s weer aanstuurt. De meeste onderdelen heeft hij gemaakt met een 3D printer.

En zo laat Dimitar zijn radiografische Oldsmobile op fascinerende wijze deinen als een zwaar Amerikaanse slagschip. De auto helt naar links en rechts en zakt door zijn dempers bij accelereren en remmen. De auto reageert ook op zetjes tegen de carrosserie. De banden hebben weinig grip zodat het achterwielaangedreven ding uitstekend drift. Op en neer hoppen als een lowrider is ook mogelijk.

Video: Ultra-realistische vering op een RC Oldsmobile Dynamic 88

  • Sander

    Racer in hart en nieren, kan de specs van supercars dromen.

Ultra-realistische vering op een RC Oldsmobile Dynamic 88

Reageer op deze video