in

Unieke RWD Honda Civic met V6-middenmotor

Als je bovenstaande afbeelding ziet denk je gelijk aan de Renault R5 Turbo 2, en dat is precies wat hot rodder Andy Barcheck in gedachten had toen hij begon aan deze Honda Civic.

De eerste motor die Andy gebruikte voor zijn project car was een 2,5-liter Acura V6. Om de zescilinder achterin te plaatsen moest Barcheck de achterbank verwijderen, de vloer opensnijden en een buisframe maken. Met de motor geplaatst en de krachtbron voorin verwijderd, werd de brandstoftank naar voren verplaatst en het remsysteem van een Corvette geïnstalleerd.

Net als bij de hot hatch van Renault heeft Andy ook de spoorbreedte achter flink verbreed, met wielkasten die sterk lijken op die van de R5 Turbo 2. Volgens Andy was de wegligging van zijn achterwielaangedreven Honda Civic met V6-middenmotor zeer goed en wist hij verschillende autocross-wedstrijden te winnen met zijn project car.

De auto bleef nog enkele jaren in het bezit van Andy Barcheck, totdat hij een ander project vond en de Civic verkocht. In de loop der jaren heeft de auto verschillende eigenaren gehad en kwam tien jaar geleden in het bezit van de huidige eigenaar. Die plaatste er een nieuwe V6-motor in en zocht Andy op voor een ontmoeting.

Video: RWD Honda Civic met V6-middenmotor

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage - Rolls-Royce Merlin met 27-Liter V12

Jay Leno’s Garage – Rolls-Royce Merlin met 27-Liter V12

Schaamteloze kopieën op de Shanghai Motor Show 2019

Schaamteloze kopieën op de Shanghai Motor Show 2019