in

Urus neemt het op tegen Model X, G63 AMG en Range Rover SVR

Er was een tijd dat SUV’s niets meer dan praktische en comfortabele voertuigen waren om het gezin in te voeren. Inmiddels heeft echter iedere supercar-fabrikant een Sports Utility Vehicle in het gamma en die hebben specificaties waar vijftien jaar geleden hypercars mee pronkten.

Neem de Lamborghini Urus, met 650 pk en 850 Nm beschikt deze SUV over meer vermogen dan een Murciélago en is 0,2 seconden sneller naar 100 kilometer per uur. Vijftien jaar geleden had waarschijnlijk niemand verwacht dat er SUV’s zouden zijn met dit soort prestaties, maar ze zijn er tegenwoordig in overvloed.

In deze video van CarWow zien we naast de Urus ook nog een G63 AMG, Range Rover SVR en een Tesla Model X, alle drie snel genoeg om menig supercar stof te laten happen. Maar welke van de vier is het snelste op de kwart mijl, het zal in ieder geval gaan tussen de Lamborghini Urus en de Tesla Model X. Place your best!

Video: Urus vs Model X, G63 AMG en Range Rover SVR

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

The white collection Porsche

The White Collection bevat 65 witte Porsches

RK Tunes BMW M3

RK Tunes heeft een 1.000 pk BMW F80 M3 gecreëerd