in

V12 Ferrari Roma laat de kont glijden op Fiorano

Nieuwe auto’s met een atmosferische V12-motor zijn zeldzaam tegenwoordig, maar gelukkig wijkt Ferrari niet af van hun roots. In deze video zien we een prototype Ferrari Roma met een dikke twaalfcilinder in de neus.

De Ferrari Roma is sinds 2020 in productie en enkel verkrijgbaar met een turbocharged V8-motor. Is Ferrari dan nu bezig om een V12 Roma te ontwikkelen? Nee, het prototype dat we hieronder zien wordt gebruikt om onderdelen voor de opvolger van de Ferrari 812 Superfast te testen. Welke verwacht wordt in 2024.

Naast dat we overduidelijk een twaalfcilinder horen zien we dat de motorkap en de voorbumper zijn aangepast om de grotere krachtbron te plaatsen. Ferrari zal een van de laatste autofabrikanten zijn die de stekker uit ICE trekt, en in de tussentijd krijgt we gewoon nog een nieuwe generatie V12’s voorgeschoteld!

Video: V12 Ferrari Roma laat de kont glijden op Fiorano

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Fleetgo

Weet jij waarom je een kilometerregistratie bij moet houden?

2003-Ferrari-F2003-GA-Mick-Schumacher

Mick Schumacher rijdt in de Ferrari F2003-GA