in

V8 Supercars 2012 – Shakedown Nissan Altima V8

Begin deze week werd de gloednieuwe Nissan Altima V8 Supercar gepresenteerd door Kelly Racing. De Nissan V8 Supercar is gebouwd volgens het nieuwe COTF reglement en is voorzien van 18 inch wielen, een dwars geplaatste versnellingsbak en onafhankelijke achterwielophanging. Tot nu toe heeft men bij Nissan Motorsport 23.000 manuren besteed aan de bouw en het ontwerp van de Nissan Altima V8 Supercar.

Teameigenaar Todd Kelly onderwierp de Nissan Altima V8 aan zijn eerste shakedown op het circuit van Calder Park nabij Melbourne. Daarna nam Nathan Pretty het stuur over. Het team van Kelly Racing had ook een Holden Commodore als vergelijkingsmateriaal meegenomen. Deze werd bestuurd door James Brock.

De auto bevindt zich nog niet echt op racespecificatie, voor aërodynamische tests is de wielophanging bijvoorbeeld totaal verschillend. Desondanks reed de auto probleemloos, het Kelly Racing Team heeft nu een paar dagen de tijd om de final touch aan de auto aan te brengen. Vervolgens gaat de auto naar de V8 Supercar-organisatie. Beelden van de shakedown vind je hieronder, wat vinden jullie van de toetreding van Nissan tot het V8 Supercars kampioenschap?

Video: Shakedown Nissan Altima V8

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

DRIVE - Chris Harris Test Nissan DeltaWing

DRIVE – Chris Harris Test Nissan DeltaWing

G-Power G1 V8 Hurricane RS Heeft 600 pk

G-Power G1 V8 Hurricane RS heeft 600 pk