in

Valtteri Bottas stookt achterbanden op met de Mercedes F1 WO8

Tijdens de laatste dag van het Goodwood Festival of Speed regende het behoorlijk. Geen ideale omstandigheden voor ‘smokey’ burnouts en donuts, maar Valtteri Bottas deed er alles aan om de achterbanden van de Mercedes F1 WO8 op te stoken.

De Mercedes AMG F1 W08 EQ Power+ legt het qua geluid dik af in vergelijking met de Ferrari F2004, maar qua vermogen doet de 1.6-liter turbocharged hybride zescilinder waarschijnlijk weinig onder voor de atmosferische V10-motor. De Formule 1-auto waarmee Lewis Hamilton zijn vierde wereldtitel behaalde heeft naar schatting 950-1000 pk.

Tijdens zijn demonstratie jaagde Bottas de Mercedes-motor constant in de toerenbegrenzer, maar vanwege het gebrek aan geluid van de V6-motor lijkt de demo een stuk minder spectaculair dan hij in werkelijkheid is. Zonde, met een V10 of een V8 was dit geweldig geweest!

Video: Valtteri Bottas stookt achterbanden op

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lancia Delta S4 crasht tijdens Goodwood

Lancia Delta S4 crasht tijdens Goodwood FOS 2019

Norris en Sainz proeven aan brute McLaren M8D Can-Am

Carlos Sainz proeft aan brute McLaren M8D Can-Am