in

Van der Garde zegt nee tegen Caterham – Testrijder Sauber

Giedo van der Garde heeft nee gezegd tegen de formule 1-renstal van Caterham. De Nederlander reed een degelijk eerste seizoen in de Formule 1, met als hoogtepunten de kwalificaties in Monaco en België. Heel even was er de hoop dat hij een racestoel kon vinden bij Force India of Sauber, maar tegen de euro’s van Perez, Gutiérrez en Sutil was Van der Garde niet opgewassen. Het gevecht om de keiharde euro’s in de Formule 1 is feller dan ooit en met uitzondering van McLaren, Ferrari en Red Bull is ieder team op zoek naar waardevolle pay drivers. Het feit dat een toptalent als Nico Hulkenberg geen zitje heeft bij een van de grote teams zegt meer dan genoeg en dus is het voor Van der Garde al helemaal niet makkelijk.

De Nederlandse autocoureur blijft komend seizoen wel actief in de koningsklasse van de autosport, hij wordt reserve- en testrijder bij Sauber. De vaste coureurs bij Sauber zijn Adrian Sutil en Esteban Gutierrez. Bovendien heeft de renstal ook nog Sergey Sirotkin onder contract, of er mogelijkheden voor volgend jaar zijn bij Sauber is dus nog maar de vraag want verwacht wordt dat Sergey Sirotkin dan zijn debuut maakt.

“Dit is een heel belangrijke stap in mijn loopbaan”, zegt Giedo. “Het doel is om het team te helpen de auto verder te ontwikkelen. Maar uiteraard ben ik een coureur. Ik wil iedereen laten zien waartoe ik in staat ben en dat ik een stoeltje verdien in 2015. Mijn ambitie blijft onveranderd: ik wil slagen in de Formule 1.” Van der Garde krijgt vooral een rol tijdens testdagen en zal ook in een aantal vrije trainingen voorafgaand aan Grands Prix in actie komen. Robin Frijns wordt overigens test- en reserverijder bij Caterham.

GPupdate had een interview met Giedo van der Garde in Amsterdam, dat interview zie je hieronder.

Video: Interview van der Garde

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage - 1968 Camaro 427 COPO

Jay Leno’s Garage – 1968 Camaro 427 COPO

Tuned - Hoe voelt een 900 pk Lancer Evo aan?

Tuned – Hoe voelt een 900 pk Lancer Evo aan?