in

Van Stokkum test Rolls-Royces met Michael van Gerwen

In deze video van Drivers Dream gaat Sjoerd van Stokkum op pad met de Rolls-Royce Phantom 8 en de Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe. En Michael van Gerwen komt ook nog even langs met zijn Rolls-Royce Ghost!

Als eerste is de €610.000 kostende Phantom 8 aan de beurt, die eind 2017 werd geïntroduceerd. Met de herkenbare lange neus is dit bakbeest 5.7 meter lang, 2 meter breed en 1.65 meter hoog. Voorin ligt een V12 met 572 pk en 900 Nm koppel, voldoende vermogen om de 2.560 kilogram zware Rolls-Royce in 5.3 seconden naar 100 km/h te sleuren.

Na de rijtest met de Phantom 8 is de Ghost van Michael van Gerwen aan de beurt. Met Sjoerd achter het stuur knalt het duo naar One Hundred and Eighty! Het is maar een korte cameo met Michael, want de Drophead Coupe staat alweer te wachten voor Sjoerd.

De Phantom Drophead Coupe is sinds 2007 zo’n negen jaar in productie geweest. Ook in deze Rolls-Royce ligt een V12-motor, maar in deze generatie is de twaalfcilinder iets minder krachtig: 460 pk en 720 Nm koppel. Zoals Sjoerd aangeeft is de cabrio van Rolls-Royce écht een auto voor Monaco, Saint-Tropez en Marbella. Op de kleine dijkjes langs de Maas is de Drophead Coupe dan ook een vreemd gezicht.

Video: Van Stokkum test Rolls-Royces met Michael van Gerwen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Het verhaal van de eerste straatlegale McLaren F1 GTR Longtail

Het verhaal van de eerste straatlegale McLaren F1 GTR Longtail

Papadakis Racing's 1.000 pk Toyota Supra

Shakedown van Papadakis Racing’s 1.000 pk Toyota Supra