in

Vaughn Gittin Jr had een mooi jaar

Qua sterrendom kun je in het Formule Drift wereldje niet veel groter worden dan Vaughn Gittin Jr. De Amerikaan rijdt al jaren met de über-Amerikaanse Ford Mustang en wordt eveneens al jaren gesponsord door Monster Energy. Hij runt sinds dit seizoen zijn eigen team, heeft een eigen Mustang lijn (RTR) en een hele rits aan merchandise artikelen.

Dit jaar vloog hij de hele wereld over met zijn Monster Energy Ford Mustang om het driften en zijn merk te promoten, daarbij deed hij onder andere City Racing in Rotterdam aan. Op sportief vlak won hij wederom het World Drift Series, een toernooi in Japan wat niet enorm hoog aangeschreven staat maar natuurlijk niet slecht op zijn palmares staat.

Het hoogste doel was natuurlijk het winnen van het Formula Drift Championship. Gemiddeld genomen kwalificeerde Vaughn zich het beste van alle deelnemers, het kwam er alleen tijdens de battles niet echt uit. Van de zeven wedstrijden stond hij drie keer op het podium en uiteindelijk finishte hij als vijfde in een extreem close kampioenschap.

Het jaar van Vaughn Gittin Jr in vogelvlucht zie je hieronder.

Video: Vaughn Gittin Jr’s 2013

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De deuren van een BMW Z1 zijn friggin awesome!

De deuren van een BMW Z1 zijn friggin awesome!

Nederlandse Trucker Moet Voorkomen Vanwege Deze Actie

Nederlandse Trucker moet voorkomen vanwege deze actie