in

Veiligheidsmaatregelen en nieuwe livery’s voor GP Monaco

De GP van Monaco is net achter de rug, maar één vraag hield de gemoederen het hele weekend bezig, moet er nog wel geracet worden in Monaco? Het is klein, krap en een monstertaak om het te organiseren. Alle glitter en glamour op één plek maakt het natuurlijk een speciale race, die al sinds 1955 op de kalender staat.  

Hieronder staan twee video’s over de Grand Prix van Monaco. Eén over alle veiligheidsmaatregelen die er genomen moeten worden voor de race, en de ander over nieuwe livery’s om de Monegaskische Grand Prix nog specialer te maken.  

Vanwege de ervaren baanmarshalls langs het circuit wordt Monaco gezien als het meest ‘veilige stratencircuit op de kalender’. Matt Amey heeft echter een vraag die hem al een tijdje bezighoudt, zijn er nog altijd duikers aanwezig bij de GP van Monaco? Dat onderzoekt hij in deze video.  

Bij WTF1 hebben ze een nieuw idee om de Grand Prix van Monaco nog specialer te maken. Met 280 km/u door de straten van een dwergstaat, langs de jachthaven aan de Cote d’Azur en onderdeel van de Triple Crown is volgens WTF1 namelijk niet genoeg. In de video leggen ze hun idee uit voor ‘speciale Monaco-livery’s’, geïnspireerd door de McLaren F1-auto van vorig jaar.  

Video’s: Veiligheidsmaatregelen en nieuwe livery’s voor GP Monaco

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Goodyear luchtloze banden

Goodyear test luchtloze banden

Bizarre inhaalactie op N34 gaat maar net goed

Bizarre inhaalactie op N34 gaat maar net goed