in

Veloqx Fangio V12 debuteert op het circuit in Abu Dhabi

Mocht je nog nooit gehoord hebben van de Veloqx Fangio V12, schaam je niet want wij tot vandaag ook nooit. De Veloqx is het geesteskind van ingenieur Sam Li en is ontworpen rondom een Ferrari F12 TDF.

Onder de lange motorkap ligt de bekende Ferrari 6.3-liter V12-motor die 800 pk produceert. Dit vermogen gaat uiteraard naar de achterwielen, welke omhuld zijn met Michelin LMP2-banden. De Fangio V12 heeft een carrosserie waaraan drie jaar is gewerkt om ‘perfecte aerodynamica te ontwikkelen’. Dit uit zich in een imposante splitter, agressief ogende side skirts, een enorme achtervleugel en gigantische diffuser.

Hoewel het nog een prototype is, moeten er uiteindelijk twaalf exemplaren geproduceerd gaan worden van de Veloqx Fangio V12. En daar blijft het niet bij, want op basis van dit circuitspeeltje moet namelijk een heuse Le Mans Hypercar ontwikkeld worden.

Wie de Veloqx LMH-machine moet gaan bouwen is nog niet bekend, maar oprichter Sam Li heeft als doel om in 2024-2025 de strijd aan te gaan met de gevestigde fabrikanten tijdens de 24 uur van Le Mans. Of het ooit zover komt is de vraag, maar er was in ieder geval genoeg belangstelling in Abu Dhabi voor de Fangio V12.

Via: Autobahn

Video: Veloqx Fangio V12 debuteert op circuit in Abu Dhabi

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi S8 beste ter wereld?

Nieuwe Audi S8 weer de beste auto ter wereld?!

Ferrari F1-75 jubileum

Ferrari presenteert jubileumauto F1-75