in

Chris Harris test de Ferrari F12tdf op Fiorano

Chris Harris kroop in Top Gear Season 23 Episode 3 al eens achter het stuur van de Ferrari F12tdf, maar voor het YouTube-kanaal doet hij dit nog even dunnetjes over.

In Maranello krijgt Chris de sleutels van de 780 pk sterke F12tdf en wordt de poort naar Ferrari’s privé-circuit voor hem wijd open gezet. De Ferrari F12tdf is tenslotte een circuit georiënteerde auto, lichter, krachtiger en sneller dan de F12 Berlinetta.

Opschakelen gaat 30% sneller, terugschakelen 60% sneller en nul tot honderd neemt daardoor maar 2.9 seconden in beslag. De topsnelheid ligt boven de 340 kilometer per uur maar volgens Chris is Ferrari daarin niet echt geïnteresseerd, het gaat er tenslotte om hoe de auto presteert in de bochten. De 275 mm brede voorbanden zorgen voor meer dan genoeg grip en de balans achter wordt verbeterd door achterwielbesturing. Ook de aerodynamica is grondig gewijzigd, allemaal om meer downforce te creëren.

Plakt de Ferrari F12tdf aan het asfalt, jazeker! Maar zodra Chris Harris de traction control uitzet begint de pret/doodsangst pas echt.

Video: Chris Harris test de Ferrari F12tdf

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford GT EcoBoost klinkt lekker

Ford GT’s EcoBoost V6-motor klinkt best lekker

Op de Rollenbank - Chevrolet Camaro Iroc Z

Op de Rollenbank – Chevrolet Camaro Iroc Z