in

Venom GT Spyder is de snelste cabrio ter wereld

Op 25 maart 2016 heeft de Hennessey Venom GT Spyder een nieuw snelheidsrecord neergezet voor cabrio’s. De 1.451 pk sterke spyder is in onze ogen meer een targa, maar goed dat is de Veyron Grand Sport Vitesse ook en die had het record hiervoor in handen met 408,8 km/h. Tot dusver is het een eerlijke vergelijking wat ons betreft.

Op een landingsbaan bij Naval Air Station Lemoore klokte de Venom GT Spyder 427,3 km/h, bevestigd door het gerenommeerde bedrijf Racelogic. Nu zal men in Duitsland ongetwijfeld weer gaan protesteren dat de auto van Hennessey geen officiële productieauto is en dat de run niet in twee richtingen is uitgevoerd. Allemaal gezeik, de Venom GT Spyder is gewoon te koop als productieauto en hij haalt 427.3 kilometer per uur. Klaar!

De dichte versie van de Venom GT ging twee jaar terug nog harder, 435 km/h, dus de bal ligt nu echt in de hoek van Bugatti en Koenigsegg. Laat maar eens zien wat jullie kunnen en kom niet met theoretische topsnelheden, we willen bewijs!

Video: Venom GT Spyder is de snelste cabrio

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Audi R8 LMS komt al spinnend over de finish

Audi R8 LMS komt spinnend over de finish

Ford Focus RS Review

De Ford Focus RS is een van de beste hot hatches ooit