in

Het verschil tussen een Huracan en een Huracan Turbo

In standaardvorm is de Lamborghini Huracan absoluut geen trage auto, de 5.2-liter V10 heeft 610 pk en in staat om de 1.422 kg wegende supercar in 3.2 seconden naar 100 kilometer per uur te lanceren. Maar stel je vindt dat niet genoeg en besluit om hem lichtjes te tunen, met een Evotech Stage 2 pakket bijvoorbeeld waardoor je Huracan nu 650 pk heeft. Meer dan genoeg toch? Totdat je naast een Huracan met turbo staat….

De groene Huracan is uitgerust met twee turbo’s en heeft nu een ‘bescheiden’ 900 pk. Bescheiden schrijven we omdat er ook 2000 pk Huracan’s zijn, maar dat gezegd hebbende is het vooral interessant om te zien hoe gemakkelijk de turbo-aangedreven Lamborghini de vloer aan veegt met de licht getunede Lamborghini. Ik denk dat de Evotech Stage 2 snel vervangen zal worden door iets met een turbine.

Video: Huracan vs Huracan Turbo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Novitec Rosso F12 N-Largo

Novitec Rosso Ferrari F12 N-Largo is smurf blauw

BMW trapt aardig door tijdens Libanese Hillclimb

BMW trapt aardig door tijdens Libanese Hillclimb