in

Wat voor verschil maken ‘performance’ brandstoffen

Jason Plato liet ons twee weken geleden zien hoe je verloren pk’s kunt terugwinnen, vandaag laat Vicki ons zien wat voor verschil ‘performance’ brandstoffen maken en of je er extra pk’s door krijgt.

De duurdere ‘performance’ brandstoffen als Shell V-Power en BP Ultimate bevatten “krachtige reinigingstechnologie die speciaal zijn ontwikkeld om de dagelijkse rijprestaties en het reactievermogen van de motor te verbeteren.” Kortom minder vuilafzetting in de motor en een hogere ontstekingskwaliteit voor een betere verbranding. In theorie zou dit extra pk’s moeten betekenen en om dat te testen heeft Vicki een Volkswagen Golf GTI, een rollenbank en vijf verschillende brandstoffen om met elkaar te vergelijken. Leveren Shell V-Power en BP Ultimate echt meer vermogen in de Golf GTI dan standaard Euro 95?

Op dit moment zijn ‘performance’ brandstoffen tussen de 6 en 10 cent duurder per liter. Vind jij het de moeite waard om bijvoorbeeld V-power te tanken of stop je gewoon de goedkoopst mogelijke benzine in je tank?

Video: Verschil ‘performance’ brandstoffen

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Het verschil tussen Verstappen en Ricciardo in de kwalificatie

Het verschil tussen Verstappen en Ricciardo in de kwalificatie

Sky Sports interview na de winst van Max Verstappen

Sky Sports interviewt Max Verstappen na winst in Spanje