in

Het verschil tussen Verstappen en Ricciardo in de kwalificatie

Het was misschien ook te mooi om waar te zijn, Max Verstappen die in de eerste kwalificatie gelijk teamgenoot Daniel Ricciardo zou verslaan. De Nederlander moest 0,4 seconden toegeven op de Australiër, die overduidelijk dolblij met zijn derde startplek was. Zou Ricciardo toch even de hete adem van Max in zijn nek hebben gevoeld?

Max Verstappen vertelde aan de massaal toegestroomde pers, “Ik ben heel blij om vanaf de tweede startrij te starten.” Die (laatste) ronde had beter gekund: ik ben pas net in deze voor mij nieuwe auto ingestapt en elke run die ik in de auto zit, gaat het beter. Ik heb ervan genoten!” Teambaas Christian Horner was uiteraard ook zeer te spreken over het optreden van de jonge Nederlander: “Hij is zo rustig, zo cool. En dat vanaf het eerste moment dat hij in de auto stapte. Zijn talent is overduidelijk en zijn potentieel is opwindend.”

Zoals wel vaker de afgelopen anderhalf jaar heeft Sky Sports een analyse gemaakt van Max Verstappen’s optreden, ditmaal in vergelijking met zijn nieuwe teamgenoot bij Red Bull.

Video: verschil tussen Verstappen en Ricciardo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tesla Model X vs McLaren 650S

Zie hoe een Tesla Model X het opneemt tegen een McLaren 650S

Performance brandstoffen

Wat voor verschil maken ‘performance’ brandstoffen