in

Verstappen blikt terug op teleurstellende GP Groot-Brittannië

De Grand Prix van Groot-Brittannië is voor Max Verstappen teleurstellend verlopen. De Nederlander wist na de herstart bij Carlos Sainz in de buurt te blijven en toen de Spanjaard een moment van overstuur had, ging Verstappen op ‘Hangar Straight’ langszij. Lang kon de Red Bull-coureur echter niet van de koppositie genieten.

Op weg naar bocht zes raakte Verstappen een stuk carbon, dat veel schade veroorzaakte aan de linkerzijde van de vloer. De balans van de RB18 was ineens weg en de Nederlander dacht een lekke band te hebben. Een extra stop volgde maar de balans bleef slecht, waarna Verstappen van zijn engineer te horen kreeg dat hij geen lekke band had, maar schade aan de vloer.

De schade was weliswaar niet ‘kritiek’, maar het was duidelijk dat er geen tempo meer in zat om te vechten voor het podium. Uiteindelijk behaalde Verstappen een zwaar bevochten zevende plek op Silverstone, door Mick Schumacher achter zich te houden.

Hieronder kun je kijken naar het interview dat Max gaf aan Sky Sports, en luisteren naar zijn boordradio na afloop van de race.

Video: Verstappen blikt terug op teleurstellende GP Groot-Brittannië

Verstappen blikt terug op teleurstellende GP Groot-Brittannië

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *