in

Verstappen blikt terug op zege in Austin

Max Verstappen heeft er hard voor moeten werken, maar behaalde in Austin zijn dertiende zege van het seizoen. Een evenaring van het record van Vettel en Schumacher en bepalend in het binnenslepen van het constructeurskampioenschap voor Red Bull Racing.

De Nederlander wist bij de start van de Grand Prix in Austin gelijk de leiding te pakken en reed daarna weg bij zijn achtervolgers. Twee safety cars zorgden ervoor dat het veld zich bij elkaar bleef, maar ook bij de herstarts kwam Verstappen nooit echt onder druk te staan.

Tijdens de tweede pitstop ging het echter mis bij het linker voorwiel van Verstappen. De stop duurde aanzienlijk langer en de Red Bull-coureur viel terug van de eerste naar de derde positie, achter Leclerc en Hamilton. Op de medium band knokte de Nederlander zich terug naar de kop van het veld en kwam uiteindelijk met 5 seconden voorsprong als leider over de finish.

Video: Verstappen blikt terug op zege in Austin

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Aventador Ultimae vs Aventador SVJ

Lamborghini Aventador Ultimae vs Aventador SVJ

Interview Lance Stroll

Lance Stroll over crash met Alonso: “Left him plenty of room”