in

Verstappen en Albon testen de V12 Valkyrie

Dat de ontwikkeling van de V12-aangedreven Aston Martin Valkyrie in volle gang is wisten we al, maar deze week hebben Red Bull Racing-coureurs Max Verstappen en Alex Albon ook kennisgemaakt met de nieuwe hypercar op Silverstone.

Er zijn acht prototypes gebouwd die onderworpen worden aan verschillende tests om eventuele zwakke punten aan het licht te brengen. Elk prototype heeft iets andere componenten om specifieke tests af te ronden.

De Red Bull Racing-coureurs wisselden elkaar af in Valkyrie VP1, het chassis dat al te zien was voorafgaand aan de Britse Grand Prix van 2019. Naast de VP1 kwamen ook de VP2 en VP3 in actie, met Aston Martin Racing WEC-coureurs Darren Turner en Alex Lynn. Allemaal onder toeziend oog van hoofd testrijder Chris Goodwin.

In productietrim moet de 6.5-liter Cosworth V12-motor 1.000 pk produceren bij 10.500 toeren per minuut. Een hybride systeem met componenten van Rimac levert nog eens 160 pk voor een totaal van 1.160 pk. Genoeg in een auto die ongeveer 1.100 kg weegt.

Video: Verstappen en Albon testen de V12 Valkyrie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Daytona 500 2020 Highlights

Daytona 500 eindigt met spectaculaire crash

Ferrari F40 in Brand in Monaco

Ferrari F40 gaat in vlammen op in Monaco