in

Aston Martin Valkyrie voor het eerst rijdend te zien

Afgelopen weekend was de Aston Martin Valkyrie voor het eerst rijdend te zien. Testcoureur Chris Goodwin mocht op zaterdag één rondje met de hypercar rijden op het circuit van Silverstone.

De demonstratie op Silverstone is het startsein voor meer fysieke tests met de Valkyrie, nu het eerste prototype eindelijk gereed is. Vijf jaar geleden begonnen het ontwikkelproces van de door Adrian Newey bedachte Valkyrie, die wordt aangedreven door een 6,5-liter V12-motor van Cosworth. Deze atmosferische krachtbron is goed voor 1.000 pk, terwijl een elektromotor van Rimac voor nog eens 160 pk zorgt.

Hoewel het eerste prototype nu pas gereed is, verwacht Aston Martin eind dit jaar al te kunnen beginnen met de leveringen van de Valkyrie. Er worden slechts 150 exemplaren voor op de weg gebouwd en die zijn allemaal uitverkocht. Daarnaast is de verwachting dat er een raceversie komt waarmee Aston Martin in 2020 aan de nieuwe ‘hypercar-klasse’ zal deelnemer.

Tijdens zijn eerste optreden was de auto gehuld in de Red Bull camouflagekleuren, waarmee de Red Bull RB15 dit jaar zijn eerste meters maakte op Silverstone.

Video: Aston Martin Valkyrie voor het eerst rijdend te zien

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Lamborghini Aventador S Roadster vs McLaren 720S Spider

Lamborghini Aventador S Roadster vs McLaren 720S Spider

Audi 90 Quattro IMSA

Audi 90 Quattro IMSA GTO op Goodwood FOS