in

Zie Max Verstappen in actie met de Red Bull RB15

Vanmorgen werd de Red Bull RB15 gepresenteerd, waarna het team na de lunch een korte shakedown uitvoerde op het circuit van Silverstone. Max Verstappen mocht de eerste meters maken met de nieuwe Formule 1-bolide, voorzien van de Honda-motor.

De shakedown verliep vlekkeloos, zowel Verstappen als teamgenoot Pierre Gasly konden ieder zonder problemen 50 kilometer trappen met de Red Bull RB15. De raceauto van het Oostenrijkse team is nu nog gespoten in een camouflage livery, in Australië zal de RB15 pas zijn definitive kleurstelling tonen.

Net als bij andere teams springt de nieuwe voorvleugel het meest in het oog, maar verder naar achteren zijn er nog een aantal interessante zaken te zien. Adrian Newey heeft de achterzijde van de sidepods extreem smal weten te houden, dat voor een betere luchtstroom naar de achterzijde van de auto moet zorgen. Verder valt de grote luchthapper op de neus van de cockpit op, een doorontwikkeling van de S-duct.

Max Verstappen begint in 2019 aan zijn derde volledige seizoen bij Red Bull Racing en het doel is duidelijk: wereldkampioen worden. Als het niet dit jaar is, dan volgend jaar. Dr. Helmut Marko wil van Verstappen namelijk de jongste wereldkampioen ooit maken en daarvoor moet hij Sebastian Vettel verslaan, die 23 jaar en 134 dagen oud was.

De motorsportbaas van Red Bull sprak bij de lancering van de Red Bull RB15 over een “euforische stemming in Milton Keynes” Daarnaast gaf hij nogmaals te kennen dat ze enorm veel verwachten van de krachtbron uit Japan; “De Honda-motor presteert nu al beter dan de Renault-motor. De getallen die we hebben gezien, maken ons echt positief. En we beschikken voor het eerst over een ‘party-mode’!

Video: Max Verstappen in actie met de Red Bull RB15

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW E30 M3 Cecotto Edition Review

BMW E30 M3 Cecotto Edition Review

Mercedes-AMG F1 W10 in actie op Silverstone

Zie de Mercedes-AMG F1 W10 in actie op Silverstone