in

Verstappen na GP Hongarije: “ik zei gister al dat ik zou winnen”

Vanaf startplek tien naar de overwinning, Christian Horner noemde het de mooiste overwinning van dit seizoen, maar Max Verstappen zei gister na de kwalificatie al dat hij zou winnen. Dat was weliswaar een grapje tegenover Sky Sports-interviewer Mara Sangiorgio, maar toch!

De Red Bull-coureur reed een geweldige eerste stint op de zachte band en wisselde daarna twee keer naar de medium band. Zelfs een spin, nadat hij Leclerc voorbij was gegaan, wist de Nederlander niet van zijn stuk te brengen. Hij passeerde Leclerc niet veel later ten tweede maal en reed onbedreigd naar de overwinning.

Verstappen komt door zijn achtste overwinning van het seizoen op 258 punten. Leclerc staat met 178 punten nu 80 punten achter de Nederlander. Na de zomerstop gaat het F1-circus verder op 28 augustus met de Grand Prix van België.

Video: Interview Verstappen na GP Hongarije

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Leclec na GP Hongarije Interview

Leclerc na GP Hongarije: “IDK what they were thinking”

Mattia Binotto reageert op Ferrari-strategie

Mattia Binotto reageert op Ferrari-strategie in Hongarije