in

Verstappen, Newey en Horner reageren op 100 zeges voor Red Bull

Max Verstappen behaalde in Canada op het Circuit Gilles Villeneuve zijn 41e overwinning, daarmee komt hij op gelijke hoogte met Ayrton Senna. Verstappen is 8 jaar jonger op het moment dat hij deze mijlpaal behaalde dan de Braziliaanse drievoudig wereldkampioen en de volgende coureur die de Nederland kan evenaren is Alain Prost.

Al zijn 41 overwinningen behaalde Verstappen met Red Bull Racing. Daarmee heeft hij een groot aandeel in de 100 zeges die het Oostenrijkse team in totaal binnensleepte. Er zijn vijf teams die deze grens wisten te doorbreken; Ferrari, Mercedes, McLaren, Williams en nu dus Red Bull Racing.

Opmerkelijk is dat Technical Officer Adrian Newey bij drie van de vijf teams werkzaam is geweest. Het Britse meesterbrein had een zeer succesvolle periode bij Williams, vertrok toen naar McLaren en werkt inmiddels alweer 17 jaar voor Red Bull. Hoe indrukwekkend 41 en 100 zeges ook zijn, Newey’s auto’s hebben al 200 Grand Prix gewonnen!

Bij Sky Sports kwamen de drie hoofdpersonen van Red Bull Racing aan het woord. Hieronder zie je de interviews!

Video: Verstappen, Newey en Horner reageren op 100 zeges

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Garage 56 Le Mans NASCAR

Recap van de NASCAR Garage56 op Le Mans 2023

Audi A1-bestuurder mag minstens €1600 aan boetes aftikken

Audi A1-bestuurder mag minstens €1600 aan boetes aftikken