in

Verstappen twee keer P1 in vrije trainingen en een kleine crash

In beide vrije trainingen klokte Max Verstappen de snelste tijd op het stratencircuit van Azerbeidzjan. Maar in de slotfase van de tweede vrije training crashte Max in de eerste bocht. De Nederlander leek zich te verremmen, zoals zovelen vandaag, en koos voor de uitloopstrook maar op dat moment begon de Red Bull te glijden en eindigde in de barrière.

Om eerlijk te zijn, was het echt raar”, licht Max na de sessie toe over zijn crash. “Ik verremde me en ik probeerde nog steeds de bocht te halen. Daarna dacht ik, ‘ik speel op safe en neem de uitloopstrook’. Toen ineens verloor ik de achterkant en ging ik zijwaarts de muur in. Er is schade, maar we hebben genoeg nieuwe onderdelen. … We hebben een positieve stap gemaakt hier. De voorbereiding op de race was goed en ook hadden we een kleine motor-update, wat altijd erg handig is op de lange rechte stukken. Het is zelfs een beetje onverwacht, omdat we niet zo veel hebben veranderd. De auto voelde vanaf de eerste ronde al goed aan.

Op voorhand leek het Baku City Circuit met zijn lange rechte stukken niet ideaal voor de RB13, maar een kleine motor-update zorgde dus voor wat extra snelheid. Of Ferrari en Mercedes hebben zitten ‘sandbaggen’ is natuurlijk nog even de vraag, maar feit is dat Red Bull weer een stap voorwaarts heeft gezet.

Quotes: Verstappen.nl

Video: Max Verstappen Crash

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Audi RS6 Performance naar 312 kmh

Audi RS6 Performance sprint even naar 312 km/h

Verkeersruzie tussen motor en automobilist

Ruzie tussen motorrijder en automobilist eindigt in crash