Tags: Max VerstappenSky Sports

Verstappen: “Vierde plek het maximale in GP China”

Red Bull Racing was dit weekend niet opgewassen tegen Mercedes en Ferrari. Verstappen en Gasly startte als vijfde en zesde en alleen de Nederlander wist een plekje te winnen.

Verstappen zocht als eerste van de toppers de pitsstraat op voor nieuwe banden en probeerde een undercut bij Sebastian Vettel. De Ferrari-coureur kwam één ronde later naar binnen voor vers rubber en kreeg direct Verstappen in zijn nek. De Red Bull-coureur probeerde bij de hairpin de Ferrari uit te remmen, maar schoot iets te ver door waarna Vettel achterlangs kruiste en zijn positie wist te verdedigen.

Doordat Ferrari Charles Leclerc lang liet doorrijden kon Verstappen uiteindelijk toch nog een positie winnen toen de Monegask voor het eerst de pits in dook. Meer dan een vierde plek zat er echter niet niet in. “Ik had bijna Vettel te pakken. Hij zat natuurlijk op iets koudere banden dus ik probeerde het gewoon. Het was vrij close. Daarna zag je gewoon dat we niet de snelheid hadden. Dan is de vierde plek wel het maximale.

Video: Verstappen praat met Sky Sports na GP China

Verstappen: “Vierde plek het maximale in GP China”

Geen reacties op "Verstappen: “Vierde plek het maximale in GP China”"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *