in

Verstappen woest na fout van team in Singapore

Max Verstappen leek tot tweemaal toe op weg naar pole position in Singapore, maar beide keren gaf zijn engineer de opdracht om de snelle ronde te annuleren. Na de eerste poging kon Verstappen nog een tweede poging wagen, maar vlak voor de finish werd hij naar binnen geroepen door Gianpiero Lambiase.

De Nederlander reageerde woedend over de radio en begreep niet waarom beide rondes afgeblazen moesten worden. Naderhand bleek dat Verstappen te weinig brandstof aan boord had en dat hij gediskwalificeerd zou worden als hij zijn laatste snelle ronde afgemaakt had. Er zou dan namelijk niet genoeg in de tank zitten voor de verplichte FIA-keuring.

De grote vraag is natuurlijk waarom Max zijn eerste snelle ronde niet mocht afmaken, volgens de Red Bull-coureur zou die ronde ook goed genoeg zijn voor pole. Verstappen besloot het antwoord niet af te wachten en sloeg de debrief met het team over en vertrok direct na de interviews naar zijn hotel. Morgen vertrekt hij van P8 in de Grand Prix van Singapore.

Video: Verstappen woest na fout van team in Singapore

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M4 CSL vs Porsche 911 GT3

BMW M4 CSL vs Porsche 911 GT3

Max Verstappen over Singapore

Interviews met Max Verstappen en Lewis Hamilton