in

Vettel dolt met Hamilton over bandenmanagement

Ferrari had beide coureurs op de eerste startrij staan voor de Grand Prix van Mexico, maar voor de derde keer op rij wist het team uit Maranello een pole position niet te verzilveren. De Italianen werden tactisch afgetroefd door Mercedes-AMG.

Charles Leclerc koos voor een twee stop-strategie, wat de verkeerde keuze was aangezien de harde band het lang vol hield op het Mexicaanse asfalt. Lewis Hamilton wisselde na 23 ronden naar de harde band. In eerste instantie dacht Hamilton dat zijn stop te vroeg was, aangezien hij 48 ronden op de harde band moest rijden. Maar toen Vettel in ronde 37 zijn stop maakte en achter Hamilton de baan op kwam, bleek de strategie van Mercedes gewerkt te hebben.

De regerend kampioen passeerde Sebastian Vettel dus middels een undercut, en wist zijn banden dusdanig goed te managen dat hij de Ferrari-coureur achter zich kon houden. Een tweede stop bleek niet nodig.

Na afloop van de Grand Prix sprak Sebastian glimlachend zijn complimenten uit over het bandenmanagement van Lewis. “If you’re a woman on this planet, and you have this guy giving you a massage like he’s treating the tires, it’s just pure magic!

Video: Vettel dolt met Hamilton over bandenmanagement

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max en Daniel interviewen elkaar na GP Mexico

Max en Daniel interviewen elkaar na GP Mexico

WRC 2019 - Rally Catalunya Highlights

WRC 2019 – Rally Catalunya Highlights