in

Vettel test brede 2017 Pirelli banden op Fiorano

Eén dag na de Grand Prix van Duitsland zat Sebastian Vettel alweer achter het stuur van een Ferrari, ditmaal om het nieuwe rubber van Pirelli voor komend seizoen te testen. Kijk eens hoe enorm breed die achterbanden zijn, maar liefst 8 centimeter extra rubber ten opzichte van de huidige achterbanden!

De voormalig wereldkampioen nam maandag in Fiorano plaats achter het stuur van een aangepaste Ferrari SF15-T uit 2015, in de ochtend werden de droogweerbanden getest en in de middag de nieuwe intermediates en regenbanden. Om te zien hoe het rubber zal reageren op de extra neerwaartse druk die de 2017 auto’s genereren reed Vettel onder andere met een bredere achtervleugel. Morgen en overmorgen komt Sebastien Buemi voor Red Bull Racing in actie met de 2017 Pirelli banden, deze test zal plaatsvinden op Mugello.

Spotter Bozzy klom in bomen en op containers om een glimp op te vangen van deze eerste Pirelli test, hij werd zelfs nog even begroet door Vettel, zie 5:07.

Video: 2017 Pirelli banden

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Britse Automobilist heeft ruzie met een eigenwijze duif

Britse automobilist heeft ruzie met een eigenwijze duif

Lamborghini Centenario

Lamborghini Centenario maakt officieel debuut in promovideo