in

Deze Porsche 911 driftauto heeft een LS3 V8-motor

Puristen moeten misschien even wegkijken, want deze Porsche 997 Carrera S heeft geen zescilinder boxermotor meer in de kont hangen maar een Chevy V8. Sultan FQ, de eigenaar, heeft de 911 namelijk ingrijpend aangepast voor het beoogde gebruik: Driften.

De atmosferische LS3 V8-motor produceert ongeveer 450 pk, dat is minder dan je zou verwachten maar daardoor gaat de motor langer mee bij driftevenementen. De achtcilinder is uitgerust met aftermarket-zuigers, drijfstangen, kleppen en een aangepast brandstofsysteem. Dankzij werk van Renegade Hybrids hangt de motor op de standaard motorsteunen en hoefde er geen aanpassingen gedaan te worden aan het chassis.

De wide bodykit is van Old & New Japan, maar Sultan FQ heeft ook wat onderdelen zelf gemaakt. Waaronder de lichtbalk aan de achterkant en de koolstofvezel deuren, kofferbak en het dak. Om het gewicht van de V8-motor in de kont te compenseren is er 75 kg aan extra gewicht in de neus geplaatst. De radiator werd ook naar de voorkant verplaatst, wat leidde tot de slant-nose styling.

Fotograaf Larry Chen zocht de V8 swapped Porsche op en vroeg de eigenaar voor een walkaround.

Video: Porsche 911 driftauto heeft een LS3 V8-motor

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Het beste van Rally Legend 2023

Het beste van Rally Legend 2023

Op de Rollenbank - Honda Civic Type R

Op de Rollenbank – Honda Civic Type R