in

Vier generaties Range Rover

De Range Rover wordt door velen beschouwd als de grondlegger van de luxe SUV. Vandaag zien we de rijke en interessante geschiedenis van Range Rover doordat Auto Express vier generaties bijeen heeft gebracht.
Sinds de introductie van de eerste generatie in 1970 is er uiteraard veel veranderd, was de eerste generatie voornamelijk nog bedoeld voor de Engels countryside, tegenwoordig zien we de luxe SUV voornamelijk in winkelstraten.

De Range Rover Mk1 bleef maar liefst 24 jaar in productie tot in 1994 zijn opvolger geïntroduceerd werd. De tweede generatie was een flinke stap voorwaarts ten opzichte van zijn voorganger, de Mk2 was beter uitgerust en meer gericht op het premium segment. Met de derde generatie, geïntroduceerd in 2002, vestigde de Range Rover zich definitief als ultieme luxe SUV.

Na de lancering van de geheel nieuwe en aanzienlijk lichtere Range Rover Mk4 bracht het Britse autoblad Auto Express alle vier generaties bij elkaar om te zien hoeveel de serie in de loop der jaren is veranderd en wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen hen.

Video: Vier generaties Range Rover

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Straatlegale SMC F-Kart 200

Straatlegale SMC F-Kart 200

Tuned - VCMC Turbo Scion FR-S

Tuned – VCMC Turbo Scion FR-S