in

Volkswagen Golf GTI TCR Review

Na de GTI, GTI Performance, Clubsport, Clubsport S en R, is de 290 pk sterke GTI TCR de zesde sportieve variant van de Volkswagen Golf. In de Algarve reed oud-coureur Sandor van Es met de Golf GTI TCR en zocht uit of de straatauto iets wegheeft van de raceauto.

De Volkswagen Golf GTI TCR is dus volgens de fabrikant geïnspireerd op de racewagen, die al twee keer de internationale TCR-raceserie won. Het model wordt aangedreven door een 2,0-liter viercilinder turbomotor met 290 pk en 380 Nm koppel. Dit vermogen wordt losgelaten op de voorwielen via een zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling en een sperdifferentieel. Nul tot honderd kilometer per uur gaat in 5,6 seconden en met het Performance pakket ligt de topsnelheid op 264 km/h.

De Golf GTI TCR met het Performance pakket heeft 19-inch lichtmetalen velgen, geperforeerde remschijven schuil met speciale remklauwen en -blokken en een adaptief onderstel. Optioneel is er ook nog een titanium uitlaatsysteem van Akrapovič. De uitvoering die Sandor bestuurde was gespoten in Pure Grey, maar de hot hatch is ook leverbaar in Pure White, Tornado Red, Deep Black Pearl Effect en Oryx White Pearl Effect.

Voor Nederland zijn er 75 exemplaren beschikbaar die de showroom verlaten voor 50.460 euro, voor het Performance pakket betaal je nog eens 2.950 euro. Maar zoals Sandor al zegt, die stickerset van 600 euro is optioneel dus laat die lekker achterwege.

Video: Volkswagen Golf GTI TCR Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Scion FR-S Crash

Fly-by met een stanced Scion FR-S gaat mis

Jenson Button over Formule 1 2019

Jenson Button blikt vooruit op Formule 1 2019