in

Volkswagen Golf GTI vs Golf GTD

De Volkswagen Golf GTI Mk7 en zijn diesel alter ego, de Golf GTD Mk7, worden in deze video van AutoExpress met elkaar vergeleken. Hoewel de auto’s van binnen en buiten bijna identiek zijn aan elkaar, zijn de twee “hot hatch” Golfs gericht op verschillende soorten klanten.

De GTI klant gaat voor prestaties en rijeigenschappen en denkt daarna pas over brandstofverbruik, terwijl de GTD klant zijn oog nauwlettend op het brandstofverbruik houdt maar stiekem ook wel wat prestaties wil hebben.
De benzine aangedreven GTI is sneller, heeft veel meer vermogen en maakt veel meer lawaai. De Volkswagen Golf GTD moet het met 184 pk doen, zeker niet weinig, terwijl de GTI 220 pk onder kap heeft. De GTD is echter een stuk stiller, maakt minder toeren en is daardoor een stuk zuiniger in termen van brandstofverbruik.

Het is genoeg voer voor een leuke vergelijking en discussie, bekijk de review van AutoCar hieronder en laat ons jouw keuze weten.

Video – Golf GTI vs Golf GTD

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Toyota Celica: Japan's Forgotten Fastback

Toyota Celica: Japan’s Forgotten Fastback

Dallara GP2 at Hillclimb St-Ursanne

Dallara GP2 at Hillclimb St-Ursanne