in

Volkswagen Golf R Variant gespot

Volkswagen gaat zich steeds meer richten op snelle stationwagens! In augustus van het vorig jaar werd al de Arteon Shooting Brake R gespot en nu zien we de Golf R Variant in actie op de Nürburgring.

Onder de motorkap zou een 2,0-liter benzinemotor met turbocompressor moeten zitten met 320 pk en 420 Newtonmeter koppel. De Golf R Variant wordt met vierwielaandrijving geleverd, compleet met een zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling. De Golf R hatchback haalt 100 km/h in 4,7 seconden, maar we verwachten dat de stationwagen wat langzamer zal zijn vanwege een iets hoger gewicht.

Waar de carrosserie geheel zichtbaar is, blijft het interieur buiten beeld in deze video. De productieversie zal uiteraard niet geleverd worden met rolkooi en kuipstoelen, zoals deze testauto, maar verwacht gerust een sportief en stijlvol interieur.

De officiële onthulling van de Golf R Variant zal niet lang op zich laten wachten en zodra er meer info zullen we dat uiteraard direct melden.

Video: Volkswagen Golf R Variant gespot

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BRM V16

BRM V16 F1-motor weer tot leven gewekt

Op de Rollenbank - Volvo XC90 T8 Twin Engine Polestar

Op de Rollenbank – Volvo XC90 T8 Twin Engine Polestar