in

Volkswagen XL1 Review

De Volkswagen XL1 is een revolutionaire 1 op 111 auto, ja dat lees je goed de Volkswagen XL1 verbruikt 1 liter brandstof op 111 kilometer. Volkswagen heeft de zuinigste auto ter wereld gebouwd door de CW-waarde (stroomlijning) extreem laag te houden, 0,19 waar de Toyota Prius bijvoorbeeld een CW-waarde heeft van 0,25. Daarnaast weegt de Volkswagen XL1 slechts 795 kilogram en wordt hij aangedreven door een Plug-In Hybride-systeem bestaat uit een tweecilinder TDI-motor met 48 pk, een elektrische motor van 27 pk, een DSG-transmissie en een lithium-ion batterij.

De sprint van 0-100 km/h duurt 12,7 seconden en indien nodig haalt de XL1 een topsnelheid van 160 kilometer per uur. In elektrische modus heeft deze bijzonder Volkswagen een actieradius van 50 km. Volkswagen gaat er 250 produceren, de XL1 kan niet gekocht worden enkel geleased.

YouTube-kanaal KBB heeft een informatieve review gemaakt van de Volkswagen XL1 zodat wij kunnen zien hoe de auto van de toekomst er wellicht uit gaat zien.

Video – Volkswagen XL1 Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Poepzuinig maar mooi is hij niet..!
    De voorkant is mooi maar de achterkant ..? Maar ja… je moet ergens die lage CW waarde vandaan halen.
    Hopelijk komen er in de toekomst mooiere modellen met zo`n lage CW waarde..

Reageer op deze video

Red Bull Drift 99 Bochten Naar Top Chinese Berg

Red Bull Drift 99 Bochten Naar Top Chinese Berg

Jay Leno's Garage - 2013 Porsche 918 Spyder

Jay Leno’s Garage – 2013 Porsche 918 Spyder