in

Volvo C70 T5 naar 260 km/h (inclusief spannend momentje)

Video’s van auto’s die hun topsnelheid halen op de Duitse Autobahn zijn populair. Het is spannend om te zien hoe auto’s met hoge snelheid over de openbare weg vliegen, snelheden die in de meeste andere landen illegaal zijn.

Dat dit ook het nodige gevaar met zich meebrengt, moge duidelijk zijn. Hoe harder je rijdt, hoe langer de remweg en des te minder tijd je hebt om te reageren. Dat wordt in deze video duidelijk als de bestuurder van een Volvo C70 T5 uit 1999 bij een snelheid van 255 kilometer per uur ineens moet uitwijken omdat een andere auto naar links gaat.

Op het moment dat de voorligger zijn fout realiseert, gaat deze terug naar de middelste rijstrook, wat het probleem alleen maar erger maakt omdat de Volvo-bestuurder ook al naar de middelste rijstrook aan het sturen was. De Volvo C70 T5 gebruikt uiteindelijk de meest rechtse rijstrook om de andere auto’s te passeren. Dit laatste gedeelte is eruit geknipt, wellicht omdat rechts inhalen verboden is en hij ook de vluchtstrook moest gebruiken?

Dat de schrik er goed in zat bij de Volvo-bestuurder, blijkt wel uit de vele scheldwoorden die weggepiept worden.

Video: Volvo C70 T5 naar 260 km/h

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Maserati MC12 Corsa Cent 100 Edition

Maserati MC12 Corsa “Cent 100” Edition

Lexus LFA Nürburgring op de rollenbank

Lexus LFA Nürburgring op de rollenbank