in

Volvo S60 Silhouette 7.0 V8 scheurt over Franse bergpassen

Het raceprogramma van Volvo is de laatste jaren flink afgeschaald. Het V8 Supercars Championship werd in 2017 gedag gezegd en dit jaar werd afscheid genomen van het flink uitgedunde WTCR.

De racedivisie van de Zweedse autofabrikant heeft sowieso wat wendingen gemaakt. Voorheen werd het gerund door Polestar, maar Polestar maakt nu EV’s en Volvo racedivisie is omgetoverd tot Cyan Racing. Men racete niet met Volvo’s maar met Lynk & Co-auto’s, wat onderdeel is van Volvo en het Chinese Geely. Verwarrend hé.

Officieel wordt er dus sowieso niet meer met Volvo’s geracet, wat zonde is want het merk heeft hele gave raceauto’s ontwikkeld, zoals de 850 BTCC is. Er zijn nog wel priveteams die zich bezighouden met runnen van Volvo’s uit het afgelopen WTCC-tijdperk en er is nog een ‘soort van’ Volvo in het Franse Hillclimb Kampioenschap.

Dit is de Volvo S60 TC10 van Pierre Beal, een silhouette raceauto gebouwd door Solution F en voorzien van een LS7 7.0-liter V8-motor met 620 pk. Oorspronkelijk reed deze auto in de Ducth Supercar Challenge en na wat omzwervingen scheurt hij nu dus over Franse bergpassen.

Video: Volvo S60 Silhouette 7.0 V8 scheurt over Franse bergpassen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Verkeerspolitie pakt Audi en Golf in één meting

Verkeerspolitie pakt Audi en Volkswagen in één meting

Ferrari 296 GT3

Nieuwe Ferrari 296 GT3 is bellissimo