in

Volvo V70R tikt 304 km/h aan op de Autobahn

In deze video neemt AutopTopNL een Volvo V70R mee naar de Autobahn. De stationwagen is van een kijker genaamd Lars en door hemzelf flink onder handen genomen. Hij is namelijk een Volvo-monteur. De V70R is speciaal ontworpen voor liefhebbers van sportieve prestaties en biedt een combinatie van kracht, comfort en functionaliteit.

Onder de motorkap ligt een 2.5-liter vijfcilinder turbomotor die standaard goed is voor 300 pk, maar nu 566 pk produceert! Er is een lange lijst met modificaties aan het motorblok, bestaande uit cilinder sleeves, gesmede zuigers, drijfstangen, grotere Borgwagner turbo, een complete upgrade van het brandstofsysteem en van voor tot achter een Milltek Sport inlaat- en uitlaattraject.

Om het extra vermogen aan te kunnen is de koppeling verbeterd en wordt er gebruik gemaakt van een Quaife Limited Slip Differentieel op de voorwielen. Om de Volvo V70R veilig af te remmen heeft Lars gekozen voor een AP Racing big brake kit. Geen overbodige luxe want deze stationwagen is snel!

Honderd tot tweehonderd km/h doet deze V70R in 8,5 seconden, sneller dan een nieuwe Audi RS6! De topsnelheid van deze Volvo: 304 km/h op de GPS!

Video: Volvo V70R tikt 304 km/h aan op de Autobahn

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes-Benz C220 CDI met 929.486 km

Klokje Rond – Mercedes-Benz C220 CDI met 929.486 km

Red Bull RB18 test

RB18 maakt eerste testrondjes op Silverstone!