in

Volvo XC60 6×6 gespot in Zweden

Sinds Mercedes-Benz de G63 AMG 6X6 introduceerde, zien we steeds meer zeswielers verschijnen. Meestal zijn het Pick-Up Truck die voorzien worden van een extra achteras, maar in Zweden is er een SUV met zes wielen gespot. Dat was, hoe kan het ook anders, een Volvo!

De rode Volvo XC60 is vakkundig omgebouwd door Dalbo Fordonsteknik en oogt van voren als een standaard XC60 R-Design, maar vanaf de B-stijl is de Volvo drastisch veranderd. De carrosserie loopt over in een laadbak met daaronder vier achterwielen. Het is overigens onwaarschijnlijk dat de achterste wielen ook daadwerkelijk aangedreven worden.. Afgezien van de gewijzigde achterkant, heeft deze XC60 een aan de voorzijde gemonteerde bullbar, een lichtbalk op het dak, andere achterlichten en twee stevige einddempers.

De Volvo XC60 6×6 is samen met een XC70 6×6 gebouwd ergens rond 2013, maar werd sindsdien zelden gespot, laat staan gefilmd. Afgelopen weekend dook hij ineens op in Stockholm tijdens een automeeting.

Video: Volvo XC60 6×6 gespot in Zweden

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Robert Doornbos analyseert eerste seizoenshelft

Robert Doorbos over de eerste seizoenshelft van de Formule 1!

Chris Harris test Group A Lancia Delta Integrale

Chris Harris test Group A Lancia Delta Integrale